De buurtsportcoaches van Nijkerk Sportief en Gezond zijn actief op het gebied van sport en gezondheid en het stimuleren van een gezonde leefstijl. Door het organiseren van activiteiten voor verschillende doelgroepen geven zij uitvoering aan de sport- en gezondheidsvisie vanuit de gemeente Nijkerk . De activiteiten van het eerste halfjaar, de periode september 2017-maart 2018, zijn  opgenomen in een factsheet.

Factsheet met breed scala aan activiteiten

De georganiseerde activiteiten zijn zeer divers: van spellen op het schoolplein tot wandelfit met ouderen en aangepast sporten. Maar liefst 15 van de 20 scholen doen mee aan Fit@school. Dat zijn ruim 1700 leerlingen. Op scholen worden verder clinics gegeven door sportverenigingen, is er een Sportkanjerclub en mogelijkheid gebruik te maken van het Jeugdsportfonds naast de start van Sjors Sportief en Creatief.

Terug naar nieuwsoverzicht