Sinds september zijn een aantal scholen in de gemeente Nijkerk begonnen met het hanteren van het vakwerkplan. School Holk, de Hoeve, de Koningin Emmaschool en de PWA zijn al eerder gebruik gaan maken van het vakwerkplan. Sinds kort maken ook de Daltonschool Corlaer en de Rehoboth school gebruik ervan! Het vakwerkplan geeft de groepsleerkrachten ondersteuning tijdens te gymlessen.

Door middel van een jaaroverzicht, hoeven de groepsleerkrachten niet zelf meer een planning te maken en zijn alle lessen al voorbereid. De leskaarten die bijgevoegd zijn geven kort en duidelijk aan waar een leerkracht op moet letten tijdens de les. De punten die in de leskaart naar voren komen: Uitleg van de activiteit, de juiste leerhulp, benodigdheden en de indeling van de zaal. Na een terugkoppeling van de scholen die gebruik maken van het vakwerkplan, blijkt dat het tot nu toe een groot succes is!

Heeft u als school ook interesse? Stuur dan een bericht naar danny@nijkerksportiefengezond.nl of bel naar 06-28911345
Terug naar nieuwsoverzicht